LeMan davasında adliyede arbede

1 Views

LeMan dergisine yönelik saldırı nedeniyle yargılanan Büyük Doğu Akıncıları İl Başkanı Alper Kaan Aykut’un duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi’nde gergin anlar yaşandı. Adliye önünde toplanan grup tekbir getirirken, polisin bazı kişileri gözaltına almak istemesi üzerine arbede çıktı.

Artı Gerçek’in haberine göre, LeMan dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yayınlanan bir karikatür gerekçe gösterilerek dergiye saldırı düzenlenmişti. Büyük Doğu Akıncıları adlı grubun çağrısıyla derginin Beyoğlu’ndaki bürosunun bulunduğu bina önünde protesto düzenlenmiş ve bina saldırıya uğramıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Büyük Doğu Akıncıları İl Başkanı Alper Kaan Aykut hakkında dava açıldı. Duruşma için 23 Haziran 2026’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde toplanan kalabalık grup tekbir getirerek slogan attı. Polisin müdahalesiyle başlayan arbedede bazı kişiler gözaltına alındı.

LeMan dergisi, karikatür nedeniyle daha önce de hedef gösterilmiş, dergi hakkında soruşturma başlatılmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Saldırıya ilişkin iddianamede, Alper Kaan Aykut’un da aralarında bulunduğu sanıkların “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “mala zarar verme” suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Duruşmanın ilerleyen saatlerinde karar açıklanması bekleniyor.