Özgür Özel’den Deniz Göktaş’a Destek
Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada Deniz Göktaş hakkında başlatılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. “Ölü Deniz” isimli gösterisi nedeniyle hedef alınan Göktaş’ın gösterisini izlediğini söyleyen Özel, iktidarı mizah korkusuyla eleştirdi.
“Bugün yaşananlar acziyettir, bugün yaşananlar bir şakadan korkmaktır. Bugün yaşanan, öyle güçlü lider falan değildir. Güçlü liderin karikatürden dizi titremez. Güçlü liderin şakadan, espriden, fıkradan ödü kopmaz. Güçlü lider bunlarla güçlenir.” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Deniz Göktaş ülkemizde uzun süre sonra siyasi mizah yapan, buna cesaret eden genç bir kardeşimiz. İktidarı da eleştiriyor, bizi de. Saraçhane mitinglerimizi eleştiriyor. Güzel de reaksiyon alıyor, hepimiz güldük. O sırada Erdoğan’ı da eleştiriyor. Yok efendim cumhurbaşkanına hakaret, dini değerlerle alay, bilmem ne falan.”
Özel, gençlere de seslenerek “Kimsenin mizah karşısında dokunulmazlığı yoktur. Bu özgüvensizliktir” dedi ve ekledi:
“Buradan söz veriyorum. Hani diyor ya ’30 yıllık yolculuğum var benim Erdoğan’la’. Ben, Deniz Göktaş’ın Erdoğan’la olan 30 yıllık yolculuğunu hep birlikte sonlandıracağımıza Deniz kardeşime söz veriyorum.”
Özgür Özel ayrıca iktidara yönelik, “Ne oluyor da bu millete efendi oldunuz, başlarına bela oldunuz ya!” ifadelerini kullandı.